Outlander Tour In Scotland Review από το Εδιμβούργο


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ainterlagos/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Σε αυτή την ανάρτηση θα μοιραστώ τη δική μου μαζί σας Ανασκόπηση Outlander Tour στη Σκωτία από το Εδιμβούργο.

Ως απόλαυση και για ερευνητικούς σκοπούς για τις μελλοντικές μου συλλογές πλεκτών Outlander, ήθελα να πάω ένα ταξίδι στο Outlander.

Τι καλύτερος τρόπος για εξερεύνηση από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν έχει κρύο υγρό και γκρίζο!

Επισκεπτόμασταν την οικογένεια τα Χριστούγεννα και σκεφτήκαμε ότι ήταν μια καλή στιγμή για μια σύντομη επίσκεψη στο Εδιμβούργο.

Κράτηση της περιοδείας

Ο σύζυγός μου ο Φώτης, που δεν έχει δει ποτέ το Outlander, ανυπομονούσε για το ταξίδι για να μάθει λίγη ιστορία της Σκωτίας και να εξερευνήσει τα κάστρα.

Έκανα κράτηση για το ταξίδι με Timberbush Toursμια μονοήμερη περιήγηση που έφυγε έξω από την παμπ Ensign Ewart στο Royal Mile στο κέντρο της πόλης του Εδιμβούργου.

Άλλες εκδρομές που με ενδιαφέρουν είναι το Loch Ness, το Inverness & Highlands Tour και το Isle of Skye, The Fairy Pools & Highland Castles Tour.

Είναι διήμερα ταξίδια και απαιτούν διανυκτέρευση, αλλά και τα δύο ακούγονται καταπληκτικά!

Περιήγηση Outlander από το Εδιμβούργο

Το ταξίδι ξεκίνησε νωρίς, το μίνι λεωφορείο έφυγε τριγύρω 8 από το σημείο συνάντησης και κατευθυνθήκαμε προς την πρώτη μας στάση.

Ο οδηγός και οδηγός μας Jamie T ήταν μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών από την αρχή.

Έμοιαζε πολύ με έναν έμπειρο καθηγητή ιστορίας που έκανε ενδιαφέρουσες ομιλίες για τα μέρη που επισκεφτήκαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και είχε πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα και συμβουλές για την ιστορία της Σκωτίας, τη γαελική γλώσσα και φυσικά το Outlander!

Το να έχεις έναν ξεναγό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του να είσαι σε μια ομάδα περιήγησης.

Οι στάσεις της ξενάγησης όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη περιλαμβάνουν:

  1. Culross (Γνωστό ως Cranesmuir Village στην 1η σεζόν του Outlander).
  2. Κάστρο Doune (Γνωστό ως Castle Leoch στην 1η σεζόν του Outlander).
  3. Σπίτι ημερολογίου – (Γνωστό για την κουζίνα όπου καταλήγει ο Δούκας του Σάντριγχαμ στην 1η σεζόν του Outlander).
  4. Παλάτι Linlithgow (Γνωστή ως Φυλακή Wentworth όπου ο Jamie κρατήθηκε από τον Black Jack Randall στην 1η σεζόν του Outlander).
  5. Blackness Castle (Γνωστός ως Fort William στην 1η σεζόν του Outlander).

1. Culross Village

Το Culross είναι ένα ρουστίκ παλιό χωριό με θέα στο Firth of Forth και είναι το σκηνικό για το χωριό Cranesmuir στην 1η σεζόν του Outlander.

Τα κτίρια είναι ίδια με αυτά του 17ου και 18ου αιώνα με vintage χαρακτηριστικά όπως μικρά παράθυρα και πόρτες.

Ο κήπος με τα βότανα

Μπορείτε να ανεβείτε πίσω από το παλάτι Culross για να δείτε τον κήπο που χρησιμοποιήθηκε ως κήπος με βότανα της Claire στο Castle Leoch.

Εδώ η Claire και η Geillis μαζεύουν τα βότανα και τα φαρμακευτικά τους φυτά φορώντας όμορφα πλεκτά καπελάκια.

Δείτε το μοτίβο πλεξίματος για τα βότανα γάντια κήπου.

Ο Σταυρός Mercat

Μπορείτε επίσης να πάτε και να δείτε το παλιό Mercat (αγορά) Cross, παραδοσιακά στο κέντρο πολλών πόλεων και χωριών της Σκωτίας.

Αυτό εμφανίστηκε στην πρώτη σεζόν του Outlander στο χωριό Cranesmuir, όπου η Claire προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε για να μπορέσει ο Jamie να σώσει ένα νεαρό αγόρι.

2. Κάστρο Doune

Το Κάστρο Doune είναι ένα μεσαιωνικό οχυρό κοντά στο χωριό Doune στην κεντρική Σκωτία.

Το Κάστρο Doune, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως Castle Leoch στην 1η σεζόν του Outlander, είναι η φανταστική έδρα της Clan Mackenzie.

Εδώ μπορείτε να πάτε για να εξερευνήσετε με περίπου 16 £ το καθένα και να λάβετε έναν ηχητικό οδηγό που αφηγείται ο υπέροχος Sam Heughan (Jamie Fraser).

Το εσωτερικό του κάστρου έχει μεγάλα δωμάτια με μεγαλύτερα από τη ζωή τζάκια και πολλές σπειροειδείς σκάλες.

Η κουζίνα του κάστρου ήταν η έμπνευση για την πέτρινη τοξωτή κουζίνα της κυρίας Φιτζ, αν και κατασκευάστηκε ένα αντίγραφο για την παράσταση, ώστε να μην καταστρέψει την πλινθοδομή του κάστρου.

Δείτε το μοτίβο πλεξίματος μπερέ της φυλής Mackenzie εδώ.

Διασκεδαστικό γεγονός – Το Doune Castle έχει εμφανιστεί στα κλασικά Monty Python και The Holy Grail (1975), αλλά και στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones (2011) ως Winterfell, το σπίτι των Starks. (Ο Βορράς θυμάται!)

Η κουζίνα έχει ένα μεγάλο ανοιχτό τζάκι και ένας οδηγός ντυμένος με πρωτότυπη στολή κάνει μια παρουσίαση για τα γυρίσματα των σκηνών και πώς η παραγωγή άλλαξε την εμφάνιση της κουζίνας.

Έχουν επίσης μια προβολή των σκηνών που γυρίστηκαν στην κουζίνα και μερικές πληροφορίες για να σας πουν πώς έγινε.

Έχουν επίσης ένα αντίγραφο του βιβλίου Outlander Kitchen με συνταγές εμπνευσμένες από το ταξίδι της Claire και του Jamie μαζί. Πάρτε το αντίγραφό σας εδώ!

Το Callendar House έχει δωρεάν πρόσβαση στο σπίτι και στους κήπους.

Το παλάτι έγινε φυλακή Wentworth, όπου ο Jamie κρατήθηκε από τον Black Jack Randall στο τέλος της 1ης σεζόν.

Το εξωτερικό σκηνικό του παλατιού είναι πολύ τρομακτικό και τρομακτικό, οπότε μπορείτε να δείτε πώς θα μπορούσαν να επιλέξουν αυτό ως τοποθεσία για τη φυλακή.

Δεν είχαμε πολύ χρόνο εδώ καθώς θέλαμε να πάρουμε κάποιο μεσημεριανό γεύμα, οπότε δεν μπήκαμε στο παλάτι, αλλά μπορείτε και η είσοδος είναι περίπου 7,20 £ ανά άτομο. ενήλικας.

Εδώ ο Jamie έσωσε την Claire από τον Randall – εμφανίστηκε στο παράθυρο και του είπε «Κάτω τα χέρια σου από τη γυναίκα μου!».

Αφού και ο Τζέιμι και η Κλερ πηδήξουν από τα στηθαία στη θάλασσα.

Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος αυτών των επάλξεων για να έχετε υπέροχη θέα τόσο του κάστρου όσο και της γύρω εξοχής.

Οι τιμές των εισιτηρίων εισόδου είναι περίπου 16 £ ανά ενήλικα.

Το τέλος της Περιήγησης

Το ταξίδι τελείωσε περίπου 18 και τους άφησε όλους στην παμπ Ensign Ewart στο Royal Mile.

Η ημερήσια εκδρομή ήταν υπέροχη και μας άρεσε πολύ.

Όχι μόνο επειδή επισκεφτήκαμε όλες τις αξιόλογες τοποθεσίες γυρισμάτων και πήγα στα βήματα του Τζέιμι, αλλά και τη γραφική διαδρομή και τις ιστορικές τοποθεσίες.

Δυστυχώς, το μόνο μέρος που δεν πήγαμε και που ήθελα πραγματικά να δω ήταν το Κάστρο Midhope – γνωστό ως Lallybroch στο Outlander, το σπίτι της οικογένειας του Jamie.

Σίγουρα θα ξανακλείσω αυτήν την περιοδεία και την επόμενη φορά που θα είμαι στη Σκωτία και θα το έκανα ξανά!

3. Holyrood Palace

Το Holyrood Palace είναι μια επίσημη βασιλική κατοικία και ήταν το σπίτι της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας όταν επισκέφτηκε το Εδιμβούργο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος Εδουάρδος Στιούαρτ είχε επίσης δικαστήριο εδώ για μερικές εβδομάδες το 1745 και εδώ ο Τζέιμι εντάσσεται στην αυλή του στο δεύτερο βιβλίο του Outlander – Dragonfly in Amber.

Αυτό χρησιμοποιήθηκε ως έμπνευση για τη δεύτερη σειρά του Outlander, όπου η Claire και ο Jamie περνούν λίγο χρόνο στο δικαστήριο στις Βερσαλλίες με την Bonnie Prince Charlie.

Οι τιμές των εισιτηρίων εισόδου είναι περίπου £ 16 για έναν ενήλικα και £ 9,50 για τα παιδιά.

Αποκτήστε τη σειρά βιβλίων Outlander 8 εδώ.

4. National Portrait Gallery της Σκωτίας

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων της Σκωτίας έχει έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στους Ιακωβίτες όπου θα δείτε πολλά πορτρέτα του Πρίγκιπα Μπόνι Τσάρλι.

Μπορείτε επίσης να δείτε πορτρέτα ανδρών και γυναικών που φορούν πλήρες φόρεμα Highland και ένα πορτρέτο της Flora Macdonald, η οποία λέγεται ότι ενέπνευσε Το τραγούδι Skye Boat.

Βοήθησε τον Bonnie Prince Charlie, μεταμφιεσμένο σε γυναίκα, να δραπετεύσει με μια μικρή βάρκα στο Isle of Skye μετά την ήττα του στη μάχη του Culloden το 1746.

Αυτοί οι πίνακες και τα σκίτσα αποτέλεσαν εξαιρετική έμπνευση για το σχεδιασμό νέων πλεκτών και την εξέταση ταρτάν, αργιλίων, υφασμάτων και χρωμάτων.

Η γκαλερί έχει ελεύθερη είσοδο.

Αξίζει τον κόπο μια ημερήσια εκδρομή στο Outlander;

Ναί! θα δείτε πολλές τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται κυρίως για τα γυρίσματα του Outlander στη σειρά 1. Μπορείτε εύκολα να εξερευνήσετε αυτές τις τοποθεσίες και να τις αναγνωρίσετε από την εκπομπή. Είναι πιο εύκολο να πάτε σε μια οργανωμένη περιήγηση αντί να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να το κάνετε μόνοι σας. Έχετε το πλεονέκτημα του οδηγού και του ξεναγού, οι οποίοι σας παρέχουν πολλές ιστορικές πληροφορίες καθώς οδηγείτε από μέρος σε μέρος. Επιπλέον, το να κάνετε μια ξενάγηση με άλλους οπαδούς του Outlander είναι πολύ πιο διασκεδαστικό σε σύγκριση με το να κάνετε μια ιδιωτική περιήγηση μόνοι σας. Χρειάζεστε κάποιον για να επικοινωνήσετε μαζί του στην αγαπημένη σας τοποθεσία λήψης.

Πού γυρίζεται το Outlander;

Το Outlander γυρίζεται στη Σκωτία, κυρίως στα Wardpark Studios στο Cumbernauld κοντά στη Γλασκώβη.

Γυρίζεται το Outlander στη Βόρεια Καρολίνα;

Σύμφωνα με την Diana Gabaldon, τη συγγραφέα των βιβλίων στα οποία βασίζεται η εκπομπή, το Fraser’s Ridge βρίσκεται “κοντά στο Boone and Blowing Rock”. Αλλά οι σκηνές που διαδραματίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες γυρίζονται κυρίως στη Σκωτία, τα δάση της Σκωτίας έπρεπε να σταθούν στη βορειοδυτική Βόρεια Καρολίνα κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους των γυρισμάτων.

Πού βρίσκονται οι όρθιες πέτρες από το Outlander;

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται στην τηλεοπτική σειρά είναι κατασκευασμένες από φελιζόλ και τοποθετούνται επί τόπου στο Kinloch Rannoch στο Περθ και στο Κίνρος. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το σετ πέτρας, αλλά μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε τις τοποθεσίες.

Είναι το Craigh na Dun ένα πραγματικό μέρος στη Σκωτία;

Ενώ το Craigh na Dun είναι ένας φανταστικός πέτρινος κύκλος, πολλές τέτοιες κατασκευές υπάρχουν σε όλα τα βρετανικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας. Το Craigh na Dun είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τους Callanish Stones στο Isle of Lewis, στη Σκωτία. Οι πέτρες της τηλεοπτικής σειράς κατασκευάστηκαν από φελιζόλ και τοποθετήθηκαν επί τόπου στο Kinloch Rannoch.

Είναι αληθινό το Lallybroch;

Το Lallybroch είναι στην πραγματικότητα το κάστρο Midhope, που βρίσκεται μεταξύ του South Queensferry και του Linlithgow στην άκρη του ιδιωτικού κτήματος Hopetoun. Όλα αυτά απέχουν λιγότερο από 10 μίλια από το Εδιμβούργο, καθιστώντας αυτό ένα σχετικά εύκολο μέρος για να επισκεφθείτε αν ζείτε στο Εδιμβούργο, το Φάιφ ή τα σύνορα της Σκωτίας.

Πόσο ιστορικό είναι ακριβώς το Outlander;

Πολλά, αλλά δεν είναι όλα φυσικά 100% ακριβή. Ενώ το Outlander μπορεί να είναι μια παράσταση που θεωρείται φανταστική/ιστορική φαντασία, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά σημαντικά γεγονότα και λεπτομέρειες που είναι απόλυτα ιστορικά ακριβείς.
Το The Jacobite Rising, η συμμετοχή του Bonnie Prince Charlie στο Scottish Rising και η Battle of Culloden φαίνεται ότι ενέπνευσαν τα βιβλία Outlander.
Ωστόσο, άλλα μέρη όπως οι δοκιμές μαγισσών στην 1η σεζόν δεν είναι.
Η τελευταία δίκη μαγισσών της Σκωτίας ήταν το 1722 και το Outlander λαμβάνει χώρα στα μέσα του 18ου αιώνα το 1743.

Πόσο ακριβή είναι ιστορικά τα κοστούμια και τα πλεκτά Outlander;

Η παραγωγή της σειράς Outlander έκανε φανταστική δουλειά με τα κοστούμια και τα πλεκτά.
Αν και δεν είναι όλα ιστορικά ακριβή όταν πρόκειται για τα πλεκτά και τα κοστούμια τους, τίποτα δεν φαίνεται ποτέ εντελώς παράταιρο.
Υπάρχουν ορισμένα κοστούμια που είναι ακριβή, τα οποία περιλαμβάνουν τα κοστούμια που είδαμε στην 1η σεζόν, η οποία διαδραματίζεται στη Σκωτία του 18ου αιώνα.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, τα χρώματα της φορεσιάς άντλησαν έμπνευση από το τοπίο, με τις γυναίκες να φορούν στενούς κορσέδες και ρολάκια κάτω από τις φούστες τους, που φορούσαν συνήθως τον 18ο αιώνα.
Ο Τζέιμι φοράει με ακρίβεια το φουστανάκι του, το ξαπλώνει, μετά ξαπλώνει από πάνω του και τυλίγεται.
Ο Τζέιμι φοράει επίσης ένα ταμ που είναι ένα μάλλινο καπέλο σκωτσέζικης καταγωγής, που μοιάζει με γκρίζο μπερέ που φοριέται στη μία πλευρά.
Ρίξτε μια ματιά στην ανάρτηση ιστολογίου Outlander Costumes {Including The Knitwear And More!} για να μάθετε τα πάντα γι’ αυτά.

Υπήρχε πραγματικά Clan Fraser;

Το Clan Fraser (σκωτσέζικα γαελικά: Clann Frisealach, γαλλικά: Clan Frasier) είναι μια σκωτσέζικη φυλή γαλλικής καταγωγής. Η φυλή έχει συνδεθεί στενά με την Ινβερνές και τη γύρω περιοχή από τότε που παραχωρήθηκαν εκτάσεις στον ιδρυτή της φυλής εκεί τον 13ο αιώνα.
Η Diana Gabaldon είπε σε συνέντευξή της στο National Geographic ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας διάβασε το Prince in the Heather του Eric Linklater και εμπνεύστηκε το επίθετο του Jamie.

Υπήρχε πραγματικά μια Clan Mackenzie;

Ναι, η Clan Mackenzie είναι πολύ αληθινή και το πατρογονικό τους σπίτι είναι το Castle Leod. Είναι μια σκωτσέζικη φυλή που συνδέεται με τον Kintail και γης στο Ross-shire στα Highlands της Σκωτίας.
Οι παραδοσιακές γενεαλογίες ανιχνεύουν τους προγόνους των αρχηγών Mackenzie στον 12ο αιώνα.

Άλλα μέρη για εξερεύνηση στη Σκωτία

Η Σκωτία είναι μια όμορφη χώρα με όμορφα τοπία και πλούσια ιστορία που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας.

Αν αγαπάτε τις χειμερινές διακοπές, η Σκωτία είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

Είτε αποφασίσετε να επισκεφτείτε ένα ή δύο μέρη είτε να κάνετε ένα οδικό ταξίδι σε ολόκληρη τη χώρα, θα ερωτευτείτε τη φυσική ερημιά, τα μοναδικά κάστρα, την αρχιτεκτονική και τα μουσεία.

Αν αγαπάτε την ιστορία, φροντίστε να επισκεφτείτε όσα περισσότερα κάστρα μπορείτε, σίγουρα το πεδίο μάχης του Culloden.

Και αν είστε λάτρης της αρχιτεκτονικής, θα λατρέψετε τον καθεδρικό ναό της Γλασκώβης.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ένας από τους αγαπημένους μου σταθμούς θα ήταν το Highland Folk Museum, όπου μπορείτε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να ζήσετε τα Highlands από το 1800 έως το 1950.

Αν αγαπάτε τη μόδα και τα υφάσματα, θα το λατρέψετε.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ainterlagos/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply