20 τρόποι για να ξεφύγεις από το χρέος


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ainterlagos/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Ανάμεσα στα φοιτητικά δάνεια, τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα, τις πληρωμές στεγαστικών δανείων και αυτοκινήτων, το χρέος μπορεί να είναι συντριπτικό.

Αλλά όσο νωρίτερα ξεκινήσετε με ένα στρατηγικό σχέδιο για να ξεφορτωθείτε το χρέος, τόσο το καλύτερο. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε την εξόφληση του χρέους σας, είναι χρήσιμο να οργανωθείτε πρώτα και να καταλάβετε τι οφείλετε.

Εάν μπορείτε να ενσωματώσετε μόνο τις ελάχιστες πληρωμές στον προϋπολογισμό σας, ξεκινήστε από εκεί πριν προχωρήσετε σταδιακά. Αν και δεν υπάρχει γρήγορη λύση για να ξεφορτωθείτε το χρέος, η τήρηση ενός σχεδίου αποπληρωμής μπορεί να σας βοηθήσει παρέχοντας πληροφορίες για την οικονομική σας κατάσταση.  1. Οργανωθείτε

  Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς που αποτελούν το χρέος σας, ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα για να υπολογίσετε τι ακριβώς οφείλετε. Συλλέξτε τις ακόλουθες πληροφορίες αποπληρωμής χρέους για κάθε λογαριασμό:

  • Πιστωτής
  • Ισορροπία
  • Επιτόκιο ή ΑΠΡ
  • Μηνιαίο οφειλόμενο ποσό
  • Προθεσμία πληρωμής

  Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες μέσω του διαδικτυακού σας λογαριασμού ή να τις ζητήσετε απευθείας από τον πιστωτή σας.

  2. Δώστε προτεραιότητα στο χρέος σας

  Η εξόφληση του χρέους σας μπορεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι, αλλά όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο καλύτερα θα είστε. Όλα όσα οφείλετε — προσωπικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, δάνεια αυτοκινήτων ή φοιτητικά δάνεια — πρέπει να περιλαμβάνονται. Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς να ξεπληρώσετε πρώτα.

  Εξετάστε το ενδεχόμενο να συνάψετε ένα δάνειο εξυγίανσης χρέους, ώστε να πληρώνετε μόνο μία μηνιαία πληρωμή. Μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για χαμηλότερο επιτόκιο, εξοικονομώντας χρήματα μακροπρόθεσμα.

  3. Μειώστε το επιτόκιο

  Ορισμένοι πιστωτές ή δανειστές μπορεί να μειώσουν το επιτόκιο εάν είστε σε καλή κατάσταση, έχετε πληρώσει εγκαίρως ή χάσατε πολύ λίγες πληρωμές. Μπορεί επίσης να μπορείτε να βγάλετε μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου που θα μπορούσε να μειώσει την τιμή σας.

  Μια άλλη επιλογή που πρέπει να εξετάσετε: να αναχρηματοδοτήσετε τα δάνεια αυτοκινήτων, τα στεγαστικά, τα φοιτητικά ή τα προσωπικά σας δάνεια για να σας βοηθήσουν να αποπληρώσετε το χρέος σας πιο γρήγορα με χαμηλότερο επιτόκιο.

  4. Κάντε ένα σχέδιο αποπληρωμής

  Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές για την αποπληρωμή του χρέους σας.

  • Μέθοδος χιονοστιβάδας χρέους: Αυτή η μέθοδος συνιστά να ξεκινήσετε πληρώνοντας πρώτα το χρέος που έχει το υψηλότερο επιτόκιο και να προχωρήσετε από εκεί. Θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα, καθώς θα συγκεντρωθούν λιγότεροι τόκοι με την πάροδο του χρόνου.
  • Μέθοδος χιονοστιβάδας χρέους: Αυτή η στρατηγική συνιστά να κάνετε ελάχιστες μηνιαίες πληρωμές σε όλους τους λογαριασμούς σας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ό,τι σας απομένει για να πληρώσετε το χρέος σας με το χαμηλότερο υπόλοιπο. Μόλις εξοφλήσετε το μικρότερο χρέος σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε αυτήν την προηγούμενη μηνιαία πληρωμή και ό,τι σας απομένει στο επόμενο χαμηλότερο υπόλοιπο χρέους σας.
  • Μέθοδος νιφάδας χιονιού: Αυτή η μέθοδος αποπληρωμής χρέους είναι όταν κάνετε μικρές πληρωμές όποτε έχετε επιπλέον χρήματα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτή τη μέθοδο με οποιαδήποτε από τις δύο πρώτες. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε ένα μπόνους στη δουλειά, θα μπορούσατε να το βάλετε στο χρέος σας.

  Θα πρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε μέθοδο σας παρακινεί και λειτουργεί καλύτερα για την κατάστασή σας. Εάν σας παρακινούν μικρές νίκες, η μέθοδος χιονόμπαλας είναι μια καλή επιλογή. Εφόσον σημειώνετε πρόοδο προς τον τελικό στόχο σας, μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ διαφορετικών μεθόδων με την πάροδο του χρόνου.

  5. Επιμείνετε σε έναν προϋπολογισμό

  Προσπαθήστε να μειώσετε τα έξοδα όσο το δυνατόν περισσότερο όταν εργάζεστε για να ξεπληρώσετε το χρέος σας. Ένας χρήσιμος τρόπος για να κρατήσετε υπό έλεγχο τις δαπάνες σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν κανόνα προϋπολογισμού 50/30/20.

  • 50% του εισοδήματός σας: Βάλτε το στις ανάγκες της ζωής – ενοίκιο, φαγητό, μεταφορές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ή ασφάλιση.
  • 30% του εισοδήματός σας: Βάλτε αυτό το ποσό στα προσωπικά σας έξοδα, όπως ο λογαριασμός του τηλεφώνου σας ή ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο με φίλους. Μπορεί να θέλετε να μειώσετε τις επιθυμίες σας να βάλετε περισσότερα στο χρέος σας.
  • 20% του εισοδήματός σας: Αφιερώστε τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός σας σε αποταμιεύσεις και, κυρίως, σε πληρωμές χρέους που υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτούμενες μηνιαίες πληρωμές. Ξεκινήστε όσο πιο νωρίς μπορείτε και μείνετε συνεπείς.

  6. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

  Οι εφαρμογές αποπληρωμής χρέους και παρακολούθησης μετατρέπουν τους αριθμούς σας σε μια απλή αυτοματοποιημένη διαδικασία. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο κατάρτισης προϋπολογισμού για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδο που έχετε σημειώσει, να σας παρακινήσει όταν έχετε νίκες και να αξιολογήσετε πόσο μακριά πρέπει να φτάσετε για να είστε απαλλαγμένοι από χρέη.

  Θέτοντας στόχους ή μικρές νίκες, μπορείτε να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι με κάθε βήμα που κάνετε προς την οικονομική ελευθερία.

  7. Δημιουργία ταμείου έκτακτης ανάγκης

  Για να παραμείνετε σε καλό δρόμο με το σχέδιο αποπληρωμής σας, διαθέστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης που μπορείτε να αξιοποιήσετε για απροσδόκητα έξοδα. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για να αποθηκεύσετε στο ταμείο σας έξοδα διαβίωσης τουλάχιστον τριών έως έξι μηνών.

  Για να δημιουργήσετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Αναζητήστε τρόπους εξοικονόμησης Η διαφορά μεταξύ του γενικού λογαριασμού ταμιευτηρίου σας και του ταμείου έκτακτης ανάγκης είναι ότι ένας είναι μόνο για έκτακτες ανάγκες. Χρησιμοποιήστε την αριθμομηχανή προϋπολογισμού μας για να βρείτε τρόπους εξοικονόμησης κάθε μήνα για να ξεκινήσετε τη δημιουργία του ταμείου έκτακτης ανάγκης.
  • Μειώστε την αμοιβή σας για το σπίτι — Η ανακατανομή των χρημάτων σας μεγιστοποιώντας τα 401(k) σας και αυτοματοποιώντας το 20% των αποταμιεύσεών σας σε ξεχωριστό λογαριασμό σας αναγκάζει να τηρήσετε το σχέδιό σας.
  • Επιμείνετε στο σχέδιό σας – Κρατήστε τον εαυτό σας υπόλογο και υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί αποφασίσατε να εργαστείτε για το χρέος σας.

  Το Credit Karma Money Save™ προσφέρει ένα ποσοστό αποταμίευσης υψηλής απόδοσης, το οποίο μπορεί να είναι ένα καλό εργαλείο για να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τους στόχους αποταμίευσης σας.

  Περισσότερες ιδέες για να ξεφύγετε από το χρέος

  Σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα για να καταβάλετε τις πληρωμές του χρέους σας. Αυτές μπορεί να είναι αλλαγές στις συνήθειες ή μικρές ανταλλαγές που θα αρχίσουν να αθροίζονται σε αποταμιεύσεις.

  1. Προετοιμασία γεύματος – Κάνοντας ένα πρόγραμμα γευμάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε με έναν προϋπολογισμό για τα παντοπωλεία, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε το κόστος του φαγητού έξω, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλετε το άγχος που προκαλεί η παρασκευή γευμάτων στο σπίτι.
  2. Ακυρώστε τη συνδρομή στο γυμναστήριο Εάν δεν θυμάστε την τελευταία φορά που πήγατε στο γυμναστήριο, ίσως είναι καιρός να ακυρώσετε τη συνδρομή σας και να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα που απομένουν για να καλύψετε τα χρέη σας.
  3. Πάρτε ένα δάνειο εξυγίανσης χρέους Η λήψη ενός προσωπικού δανείου για ενοποίηση χρέους μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για την αναχρηματοδότηση του χρέους πιστωτικών καρτών υψηλού επιτοκίου, μειώνοντας τις μηνιαίες πληρωμές σας.
  4. Κάντε παθητικό εισόδημα Η εύρεση μιας ευκαιρίας παθητικού εισοδήματος θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα και να εξοφλήσετε τα χρέη πιο γρήγορα.
  5. Εξαλείψτε τις περιττές δαπάνες Οι μηνιαίες συνδρομές αθροίζονται, οπότε ρίξτε μια ματιά στο τι πληρώνετε για κάθε μήνα και μειώστε το κόστος όπου μπορείτε. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ποτέ το καλώδιο, τις υπηρεσίες ροής ή άλλες συνδρομές σας, σκεφτείτε να τις ακυρώσετε και να διαθέσετε αυτά τα χρήματα για την εξόφληση του χρέους.
  6. Ψάξτε για προσφορές – Εξοικονομήστε όπου μπορείτε εκμεταλλευόμενοι τις εβδομαδιαίες διαφημίσεις ή τα κουπόνια στα είδη που ήδη αγοράζετε κάθε μήνα.
  7. Χρησιμοποιήστε το σύστημα προϋπολογισμού φακέλου Ο προϋπολογισμός φακέλου χωρίζει τον μισθό σας σε ξεχωριστούς φακέλους με βάση μια κατηγορία και έναν προϋπολογισμό. Αυτή η μέθοδος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες σε έναν τομέα και μπορεί να είναι μια εξαιρετική τακτική για να εξοικονομήσετε χρήματα για να ξεπληρώσετε το χρέος.
  8. Δοκιμάστε τον κανόνα των 30 ημερών — Πριν κάνετε μια μεγάλη αγορά, σκεφτείτε το πρώτα για 30 ημέρες. Θα μπορούσατε να αποφύγετε να κάνετε παρορμητικές αγορές που αφαιρούν από τις οικονομίες σας.
  9. Αλλάξτε το πρόγραμμα του τηλεφώνου σας Βρείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τις δαπάνες για να βάλετε αυτά τα κεφάλαια στην αποπληρωμή του χρέους. Τα απεριόριστα δεδομένα για τα οποία μπορεί να πληρώνετε στο πρόγραμμα τηλεφώνου σας μπορεί να μην είναι απαραίτητα.
  10. Επωφεληθείτε από τις χειρονομίες Όταν τα παιδιά σας φαίνονται να ξεπερνούν τα ρούχα πιο γρήγορα από ό,τι μπορείτε να αγοράσετε καινούργια, σκεφτείτε να δεχτείτε τα χεράκια από τους φίλους και την οικογένειά σας. Θα χαρούν να αποχωριστούν τα ρούχα που δεν φοράνε πλέον και θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε όπου μπορείτε.
  11. Μοιραστείτε τη διαδρομή όταν είναι δυνατόν — Εξοικονομήστε φυσικό αέριο και συντήρηση αυτοκινήτου με ομαδική χρήση αυτοκινήτου στη δουλειά ή στο σχολείο. Τα χρήματα που εξοικονομείτε μπορούν να πάνε κατευθείαν για να ξεχρεώσετε.
  12. Κόψτε το λογαριασμό ενέργειας Ορισμένες εταιρείες κοινής ωφέλειας προσφέρουν δωρεάν ενεργειακές αξιολογήσεις του σπιτιού σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στο κόστος ενέργειας. Αποκλείστε την ηλιακή ακτινοβολία τις ζεστές μέρες, μειώστε τη χρήση νερού εγκαθιστώντας κεφαλές ντους χαμηλής ροής, αποφύγετε την υπερβολική λειτουργία του κλιματισμού και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο θερμοσίφωνό σας για εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ενέργειας κάθε μήνα.
  13. Βρείτε δωρεάν, διασκεδαστικές δραστηριότητες — Εξοικονομήστε χρήματα από την ψυχαγωγία αναζητώντας δωρεάν εκδηλώσεις στην κοινότητά σας, πηγαίνοντας τα παιδιά σας στο πάρκο, πηγαίνοντας στη λίμνη ή κάνοντας μια βόλτα στην παραλία για να αποφύγετε να ξοδέψετε χρήματα όταν μπορείτε.

    Τι ακολουθεί: Γιατί είναι σημαντικό να ξεφύγεις από το χρέος

    Διατηρήστε τη δυναμική καθώς εργάζεστε για την εξόφληση του χρέους σας. Με λιγότερα χρέη, η αναλογία χρέους προς εισόδημα (DTI) θα φαίνεται καλύτερη στους δανειστές, κάτι που βοηθάει εάν θέλετε να συνάψετε δάνειο αυτοκινήτου ή υποθήκη για να αγοράσετε ένα σπίτι.

    Υπολογίστε το DTI σας για να καταλάβετε πού πέφτετε και δείτε πώς μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό της αναλογίας σας. Για να το κάνετε αυτό, θα αθροίσετε τις μηνιαίες πληρωμές του χρέους σας και θα διαιρέσετε αυτό το ποσό με το ακαθάριστο μηνιαίο εισόδημά σας — τα χρήματα που κερδίζετε πριν από φόρους και κρατήσεις κάθε μήνα.

    Ένα μεγάλο ποσό χρέους μπορεί επίσης να επηρεάσει τα πιστωτικά σας σκορ. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το όχημα που οδηγείτε, την ικανότητά σας να πάρετε υποθήκη, ευκαιρίες απασχόλησης και άλλους μηνιαίους λογαριασμούς.

    Οι δανειστές συνήθως αξιολογούν την πίστωσή σας όταν κάνετε αίτηση για δανεισμό χρημάτων, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε υγιή πίστωση.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ainterlagos/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply