Τι είναι το ογκώδες νήμα;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ainterlagos/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Τι θεωρείται ογκώδες νήμα;

Το ογκώδες νήμα μπορεί να αναφέρεται και με άλλα ονόματα, όπως νήμα χονδροειδών νημάτων, χειροτεχνίας ή χαλιών.
Έχει σύμβολο βάρους νήματος 5 και πάχος 12-16 βελονιές ανά βελονιά. 4 ίντσες (10 cm) χρησιμοποιώντας βελόνες διπλής αιχμής 5,5 mm έως 8 mm (ΗΠΑ) 9-11.
Οι συνιστώμενες βελόνες πλεξίματος είναι βελόνες US 9-11/5,5-8 mm και μεγέθη βελονάκι KM 6,5-9 mm.

ογκώδες βάρος του νήματος σε ένα καλάθι

Τι αριθμό είναι το νήμα ογκώδους βάρους;

Υπάρχουν οκτώ τυπικές κατηγορίες βάρους νημάτων από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, οι οποίες περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους νημάτων – από το βάρος δαντέλας έως το νήμα jumbo (0-7) από το λεπτότερο έως το παχύτερο.
Άλλα βάρη νημάτων περιλαμβάνουν μεσαία βάρη, όπως νήματα DK (διπλή πλέξη), πενιέ, νήματα Aran που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καπέλα και πουλόβερ, καθώς και νήματα εξαιρετικά λεπτά και αθλητικά νήματα που χρησιμοποιούνται για κάλτσες.
Το τυπικό σύστημα βάρους νήματος καθιερώνεται από Συμβουλές για νήμα χειροτεχνίας της Αμερικής.
Το ογκώδες είναι στην παχύτερη πλευρά του νήματος, παχύτερο από το πενιέ περίπου το διπλάσιο του μεγέθους και πιο λεπτό από το εξαιρετικά ογκώδες νήμα.
Έχει σύμβολο βάρους νήματος 5, συνήθως θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες σε μια ετικέτα νήματος.
Όταν αναφερόμαστε στο βάρος του νήματος, δεν έχει να κάνει με το πραγματικό του βάρος και περισσότερο με το πάχος του νήματος.

Βάρη και κατηγορίες νημάτων

Ποιο στρώμα είναι ένα ογκώδες νήμα;

Το βαρύ νήμα είναι νήμα 12 στρώσεων.
Το στρώμα είναι πόσο παχύ είναι το νήμα.
Το φύλλο αναφέρεται βασικά στον αριθμό των νημάτων που συναρμολογούνται για την κατασκευή νήματος. Είναι ένας άλλος τρόπος περιγραφής του βάρους του νήματος και χρησιμοποιείται κυρίως στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Διαβάστε περισσότερα για τους τύπους νημάτων εδώ.

ριγέ πουλόβερ και νήματα

Ποιο WPI είναι ένα ογκώδες νήμα;

Το WPI είναι ένας όρος που σημαίνει περιτυλίγματα ανά ίντσα – αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται ορισμένα διαφορετικά βάρη νημάτων εάν δεν υπάρχει ετικέτα προς εξέταση και κατηγορία βάρους από τους κατασκευαστές νημάτων.
Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα μολύβι ή ένα βελονάκι για να τυλίξουν το νήμα για να δουν πόσα περιτυλίγματα μπορούν να γίνουν σε μία ίντσα.

Τι μπορείτε να φτιάξετε με ογκώδη νήματα;

Η επιλογή να φτιάξετε κάτι με ογκώδες νήμα έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς είναι παχύ, επομένως πλέκει γρήγορα, καλύπτει μεγάλη επιφάνεια και πλέκει πιο εύκολα από τα πιο λεπτά νήματα.
Επίσης, υπάρχουν πολλά ογκώδη νήματα στην αγορά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά το πάχος μπορεί να διαφέρει από νήμα σε νήμα (μερικά μπορεί να είναι εξαιρετικά χοντρά νήματα σε σύγκριση με άλλα).
Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι με ογκώδη νήματα και θέλετε να αποκλίνετε ελαφρώς από το σχέδιο και να επιλέξετε ένα διαφορετικό νήμα από το προτεινόμενο, είναι πάντα καλό να κάνετε ένα δείγμα για να μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν κάποιες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν έκανε. έκανε.
Το βαρύ νήμα είναι ιδανικό για αρχάριους, καθώς πλέκεται γρήγορα με μεγάλες βελόνες και είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τα λάθη σας.
Υπάρχουν αμέτρητες δυνατότητες για το τι μπορείτε να πλέξετε με χοντρό νήμα, το πάχος του το καθιστά ιδανικό για άνετα χειμωνιάτικα έργα όπως μια ζεστή κουβέρτα, μια ωραία ζεστή κουκούλα, δροσερά κομψά υπερμεγέθη jumpers, έξυπνα σάλια για να ολοκληρώσετε το ντύσιμό σας, γάντια και κασκόλ για να τα διατηρήσετε ζεσταίνεις.
Αν λοιπόν θέλετε να πλέξετε κάτι γρήγορα και εύκολα και να καταλήξετε με κάτι εντυπωσιακό, το ογκώδες νήμα είναι για εσάς.

πλεκτό με ραβδώσεις με νήμα ογκώδους βάρους

Πώς αντικαθιστώ το νήμα;

Επίσης, υπάρχουν πολλά ογκώδη νήματα στην αγορά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, αλλά το πάχος μπορεί να διαφέρει από νήμα σε νήμα (μερικά μπορεί να είναι εξαιρετικά χοντρά νήματα σε σύγκριση με άλλα).
Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι με ογκώδη νήματα και θέλετε να αποκλίνετε ελαφρώς από το σχέδιο και να επιλέξετε ένα διαφορετικό νήμα από το προτεινόμενο, είναι πάντα καλό να κάνετε ένα δείγμα για να μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν κάποιες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν έκανε. έκανε.
Και αν νιώθετε γενναίοι και θέλετε να αντικαταστήσετε ένα νήμα με μια εντελώς διαφορετική κατηγορία βάρους, ελέγξτε το αυτή η ανάρτηση για να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες συν ένα διάγραμμα μετατροπής βάρους νήματος.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το νήμα μου είναι χοντρό;

Θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νήμα σας στην ετικέτα του νήματος.
Ο κατασκευαστής του νήματος παρέχει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το νήμα σας.
Από το βάρος του νήματος σας, το μήκος, την περιεκτικότητα σε ίνες, το μέγεθος των αγκιστριών και το μέγεθος της βελόνας που χρειάζεστε για το συγκεκριμένο νήμα.
Δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε μια ετικέτα γρανάτη εδώ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Αν καταλήξετε να πετάξετε την ετικέτα, απλώς ψάξτε στο google νήμα και θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στον ιστότοπο της μάρκας.
νήμα καπέλου από καλαμπόκι


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ainterlagos/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply