
Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά της περιόδου της εθνικής λογοτεχνίας;
Στα μυθιστορήματα της περιόδου της εθνικής λογοτεχνίας, το θέμα ήταν κυρίως ο εθνικός αγώνας. Ο επικός αγώνας για ύπαρξη στις δύσκολες συνθήκες του λαού έγινε από τους καλλιτέχνες. Την περίοδο αυτή, με την επιρροή του κινήματος του τουρκισμού, προτιμήθηκε η γλώσσα του λαού και αφαιρέθηκαν όλα τα εμπόδια για να φτάσει η τέχνη στο κοινό. Τα χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων της περιόδου της εθνικής λογοτεχνίας είναι τα εξής:
– Το θέμα αποτελείται από κοινωνικά θέματα και προβλήματα. Τα θέματα είναι κοινωνικά προβλήματα και όχι ατομικά, και τα θέματα της πατρίδας, της ελευθερίας και του εθνικισμού αντιμετωπίζονται πολύ συχνά.
– Ως τοποθεσία, μεταφέρθηκε εκτός Κωνσταντινούπολης και προτιμήθηκε ως τοποθεσία η Ανατολία με όλη της την πραγματικότητα.
– Άνθρωποι που αισθάνονται στενά τα κοινωνικά προβλήματα που ζουν στην ίδια την κοινωνία έγιναν οι πρωταγωνιστές των μυθιστορημάτων.
– Οι καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από το κίνημα του ρεαλισμού και του νατουραλισμού. Τα μέρη που παρατηρήθηκαν στην Ανατολία έγιναν αισθητά από τον αναγνώστη με τις περιγραφές.
– Έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την άποψη της απλούστευσης. Η καθομιλουμένη χρησιμοποιείται στα μυθιστορήματα.
Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι μυθιστοριογράφοι;
Την περίοδο της εθνικής λογοτεχνίας δόθηκαν σημαντικά έργα, ιδιαίτερα με την κατανόηση της λογοτεχνίας της πατρίδας. Οι σημαντικότεροι πεζογράφοι αυτής της περιόδου είναι:
– Χαλιντέ Εντίπ Αντιβάρ
-Yakup Kadri Karaosmanoglu
– Reşat Nuri Güntekin
– Ρεφίκ Χαλίτ Καράι
-Μεχμέτ Φουάτ Κοπρουλού
Νέα δομικά χαρακτηριστικά της περιόδου της εθνικής λογοτεχνίας
Την περίοδο αυτή τα μυθιστορήματα υπέστησαν σημαντικές δομικές αλλαγές σε σχέση με τα έργα του παρελθόντος. Τα δομικά χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων της περιόδου της εθνικής λογοτεχνίας είναι τα εξής:
– Εκδήλωση: Τα γεγονότα που προέκυψαν αυτή την περίοδο, γνωστά και ως Πατρίδα Λογοτεχνία, αποτελούνται από κοινωνικά ζητήματα.
– Άνθρωποι: Οι ήρωες είναι άνθρωποι επιλεγμένοι από στενούς κύκλους και μακριά από το κοινό. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες, που δεν έμειναν αδιάφοροι για τα προβλήματα της χώρας και της Ανατολίας, προτίμησαν ανθρώπους που ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους και βρίσκονταν στο επίκεντρο των προβλημάτων της χώρας.
– Τόπος διεξαγωγής: Η Κωνσταντινούπολη δεν επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής. Καλλιτέχνες της εθνικής λογοτεχνίας στράφηκαν στην Ανατολία στα έργα τους. Πόλεις, χωριά και οι πιο απομακρυσμένες γωνιές της Ανατολίας περιλαμβάνονται στα μυθιστορήματα.
Χαρακτηριστικά της γλώσσας και έκφρασης των μυθιστορημάτων της περιόδου της εθνικής λογοτεχνίας
Η απλοποίηση της γλώσσας ξεκίνησε εν μέρει στην περίοδο Τανζιμάτ. Αλλά το Tanzimat b2. Εκείνη την εποχή, το κίνημα της απλοποίησης παραμερίστηκε και χρησιμοποιήθηκε βαριά και περίτεχνη γλώσσα. Παράλληλα με την περίοδο της εθνικής λογοτεχνίας, το κίνημα της απλοποίησης της γλώσσας προχώρησε πιο έντονα με το νέο γλωσσικό κίνημα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων κατά την εποχή των Ρεπουμπλικανών μεταξύ 1950 και 1980;
Comments (No)